Inot

Nataţia, ca  disciplină sportivă,  are o particularitate  esenţială, care o deosebeşte de celălalte discipline sportive, aceasta constând în legătura indisolubilă a omului cu apa. Dorinţa omului de a învinge mediul acvatic a condus la apariţia înotului. Se poate afirma că momentul apariţiei înotului este legat de momentul apariţiei omului pe pământ. De asemenea, se poate afirma că înotul a apărut în procesul de procurare a hranei, când omul şi-a dat seama că mediul acvatic constituie o sursă bogată în acest sens. 

În municipiul Pitești înotul ca și sport a fost o noutate începând cu anul 1984 când s-a deschis Bazinul Olimpic de Înot și a devenit în scurt timp un fenomen județean iar echipa de profesori Gica și Petre Deac au realizat primele rezultate mondiale la câțiva ani de la deschiderea bazinului.

În prezent, înotul Argeșean este un fenomen social de mare amploare unde se întâlnesc toate vârstele pentru sănătate în primul rând, pentru dorința copiilor de a învăța să înoate și nu numai a copiilor.

 Ia naștere în anul 1983, primii antrenori angajați pe această specialitate au fost Gica și Petre Deac, în același an. Anul următor mai précis în luna septrembrie 1984 începe activitatea propriuzisă de înot în Bazinul Olimpic Pitești.

Ulterior au fost angajați instructori de înot  – Anca Giura, în anul 1986, Tache Laurentiu in anul 1987, Cichirdan Mihail în anul 1988.

Secția de înot a reușit pe parcursul timpului să obțină rezultate deosebite la nivel național și internațional. Pe plan național a reușit să se claseze încă din anul 2000 în primele 3 locuri pe cluburi, iar pe plan internațional a obținut medalii la cel mai înalt nivel respectiv Olimpiadă:

 

Noutati din Inot
Sari la conținut