Duminică, 28 august 2022, la Campionatul Mondial de Judo Cadeți de la Sarajevo s-a scris o nouă și frumoasă pagină din cadrul istoriei judoului românesc. Într-o reeditare a finalei de la Europenele de cadeți, Petre Bogdan, la categoria +90 kg și-a adjudecat medalia de bronz în fața lui Georgescu Darius, sportiv legitimat la Clubul Sportiv Municipal Pitești.

După un concurs aproape perfect reușit de acești doi judoka, sorții i-au aruncat într-un duel direct. Ca si în Croația, sportivul ploieștean a câștigat medalia de bronz. Un lucru important de menționat ar fi faptul că în urma meciului câștigat în recalificări de Georgescu Darius, s-a asigurat practic o medalie pentru România, duelul din finala mică fiind unul 100% românesc.

”Țara noastră încheie competiția din Bosnia și Herțegovina cu un loc 3  prin Petre Bogdan și un loc 5 prin Georgescu Darius. Din nefericire anul acesta Georgescu Darius a pierdut 3 medalii de bronz la competiții importante, dar am câștigat un sportiv cu un psihic tare și un suflet de mare campion”, a spus antrenorul Valentin Ioniță de la CSM Pitești.

Sari la conținut