Alexandru Raicu, sportiv descoperit şi crescut la Clubul Sportiv Municipal Piteşti de către antrenorii Valentin Ioniţă şi Cornel Pălărie, a reuşit un parcurs excelent la o competiţie de anvergură a judoului mondial, e vorba de Grand Slam Tel Aviv. Au fost prezenţi 421 de sportivi din 60 de ţări(247 la masculin şi 174 a feminin), de pe 5 continente.

Raicu, sportiv legitimat în prezent la CSM Piteşti/FC Argeş, s-a impus la categoria -73 de kg, după o evoluţie entuziasmantă.Sportivul argeşean a început parcursul cu un succes în faţa austriacului Lukas Reiter(turul 1), urmat de un altul în faţa campionalui european en-titre, moldoveanul Victor Sterpu( turul 2) şi  în turul 3 l-a eliminat şi pe sportivul ţării organizatoare, Tohar Butbul.În semifinale sportivul nostru a mai reuşit un succes, în faţa lui Nugzar Tatalashvili, din Georgia.

Finala de la -73 de kilograme i-a adus faţă pe Alexandru Raicu şi pe italianul Giovanni Esposito. Finala nu a făcut decât să confirme parcursul excelent al lui Raicu de la Tel Aviv, acesta reuşind să obţină şi victoria decisivă în faţa sportivului italian.