Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Adresa: Str. Costache Negri, Nr. 26, Pitesti
Tel./Fax: 0348/445.027
E-mail: csm.pitesti@mts.ro

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/csmpitesti/public_html/includes/menu.inc).

Alexandru Tache şi Bogdan Cioacă încearcă să readucă gloria triplusaltului în Argeş

08-03-2020

Recenta ediţie a CN de triplusalt pentru tineret şi seniori de la Bucureşti a fost una fastă pentru CSM Piteşti, Alexandru Tache devenind campion naţional, iar Bogdan Cioacă vicecampion. Sportivii pregătiţi de profesorul Fernando Georgescu, de la LPS Viitorul Piteşti, confirmă parcursul bun din ultimii ani şi speră la o cariera pe măsură la seniori, acolo unde se măsoară valoarea unui sportiv.

Piteștiul nu mai dăduse de ceva timp un campion național, în ciuda faptului că are o tradiție de necontestat în proba ”cangurilor”. De la Carol Corbu, campion european indoor în 1973 și participant la Olimpiada din 1972 de la Munchen, unde a terminat al patrulea și până la Marian Oprea, medaliat cu argint la Olimpiada din 2004 de la Atena și cu bronz la Mondiale și Europene, Piteștiul a produs mai mereu triplusaltiști de valoare. Cum ar fi și Daniel Donovici care, chiar dacă nu era piteștean, a cunoscut consacrarea la CSM Pitești, sub atenta îndrumare a lui Fernando Georgescu.

Acum, Fernando Georgescu îi pregătește pe Alexandru Tache (21 de ani) și Bogdan Cioacă (20 de ani) pentru marea performanță. Sunt doi tineri talentați și foarte muncitori, dornici să calce pe urmele celebrilor lor predecesori. I-am abordat pe amândoi pentru a vedea ce obiective au.

1. Cum a fost concursul în care v-ați clasat pe primele două locuri, mai ales că a fost la seniori?
ALEXANDRU TACHE: A fost un concurs bun, cu un rezultat de care sunt mulțumit, mai ales că de curând am avut o accidentare care mi-a dat relativ peste cap pregătirea, însă pot spune că în final lucrurile au mers bine. Este prima dată când obțin titlul de campion național la categoria seniori și mă bucur că am obținut două medalii de aur, atât la seniori cât și la tineret, pentru cele două cluburi la care sunt legitimat, CSU Pitești și CSM Pitești.

BOGDAN CIOACĂ: Pentru mine acest concurs a fost o oportunitate pentru obținerea unui rezultat cât mai bun, mai ales pentru că era de luat în calcul varianta unei medalii. Iar faptul că a fost un concurs de seniori și o medalie la această categorie de vârstă ar fi însemnat enorm pentru mine și din pricina gândului că m-aș clasa printre cei mai buni sportivi ai țării.

2. Ce v-ați propus pentru acest an?
ALEXANDRU TACHE: În continuare urmează să începem pregătirea pentru sezonul competițional din vară, care va începe în luna mai. Vor fi câteva concursuri la care ne dorim să obținem o performanță mult mai bună și bineînțeles un record personal.

BOGDAN CIOACĂ: Mi-am propus ca în acest an să-mi îmbunătățesc recordul personal și să mă apropii cât mai mult de 16 metri.

3. Pe plan internațional ce așteptări aveți?
ALEXANDRU TACHE: Dacă vorbim de competiții internaționale, anul acesta am ca obiectiv Campionatul European de Seniori, pentru care mi-am propus inițial să realizez baremul de calificare, după care să obțin un rezultat cât mai bun în finala de la Paris.

BOGDAN CIOACĂ: Obiectivul meu pe plan internațional este îndeplinirea baremului de calificare pentru Campionatul European de Tineret din Norvegia, de anul viitor.

4. Ce idol aveți la triplusalt din țară și de peste hotare?
ALEXANDRU TACHE: Din țară, la triplusalt, nu poate fi altcineva decât Marian Oprea, care a obținut niște rezultate extraordinare în cariera sa, iar pe lângă faptul că este un sportiv de performanță de excepție, un exemplu, este și un om deosebit, de la care cu siguranță ai ce învăța. Dintre triplusaltiștii din afară care performează în momentul de față, cel mai mult îmi place americanul Will Claye, dar preferatul meu rămâne englezul Jonathan Edwards, deținătorul recordului mondial la triplusalt încă din anul 1995.

BOGDAN CIOACĂ: Idolul meu este Marian Oprea deoarece este o legendă pentru sportul românesc și merită toate aprecierile pentru ceea ce a realizat. Iar din afară nu pot să spun că am un idol, deoarece sunt mulți atleți de valoare și merită toate aprecierile.

 

Stiri din atletism

Alexandru Tache şi Bogdan Cioacă încearcă să readucă gloria triplusaltului în Argeş

08-03-2020
Recenta ediţie a CN de triplusalt pentru tineret şi seniori de la Bucureşti a fost una fastă pentru CSM Piteşti, Alexandru Tache devenind campion naţional, iar Bogdan Cioacă vicecampion. Sportivii pregătiţi de profesorul Fernando Georgescu, de… Citeste mai departe

Proba de triplusalt de la Campionatul National a fost dominata de sportivii CSM Pitesti

29-02-2020
Campionatul national de atletism pentru seniori si tineret se afla in plina desfasurare la Bucuresti, fiind prezenti cei mai importanti sportivi ai tarii.În proba de triplusalt s-a impus Alexandru Tache(CSM Piteşti/CSU Piteşti) cu o săritură de… Citeste mai departe

Denisa Dragomir, succes in Cupa Mondiala

18-09-2019
Denisa Dragomir a castigat prima etapa din cariera in Cupa Mondiala de Skyrunning. Romanca a facut o cursa excelenta la ZaCup SkyRace, in nordul Italiei. Traseul are 27 de kilometri, cu 2650 de metri diferenta de nivel. Denisa a castigat cursa reusind… Citeste mai departe

Loc pe podium pentru Denisa Dragomir la o etapa de SkyRunning

24-08-2019
La o singură zi după ce a împlinit vârsta de 27 de ani, Denisa Dragomir a luat startul la prima sa etapă de Cupa Mondială la SkyRunning, o cursă ”criminală” de 25 de kilometri, cu 2900 de metri diferență de nivel și o cotă de 3200 metri,… Citeste mai departe

Stiri CSM Pitesti

Sportivii de la CSM Piteşti s-au evidenţiat la CN de judo

28-09-2020
Prima competiţie de judo importantă după pauza provocată de pandemia de coronavirus fost găzduită de Hotelul Piatra Mare din Poiana Brasov, fiind prezenţi aproximativ 100 de judoka la concursul individual si 9 echipe (4 la masculin si 5 la… Citeste mai departe

Elena Stere si Alexandru Raicu isi vor relua pregatirea la lotul olimpic de judo al Romaniei

15-05-2020
Federaţia Română de Judo (FRJ) a anunţat, vineri, că loturile olimpice de seniori, formate din 12 sportivi (şase fete şi şase băieţi), vor reveni în pregătire centralizată/cantonament, din 18 mai, la Complexul Sportiv Olimpic ”Sydney… Citeste mai departe

Mihai Croitor: '' Vreau sa particip la turneele de calificare pentru JO 2024''

07-04-2020
Una dintre sectiile clubului nostru cu rezultate bune in ultimii ani este si cea de lupte, astazi discutam cu unul dintre sportivii cu potential, este vorba cu Mihai Croitor. Mai multe amanunte despre cum s-a apucat de aceasta disciplina dar si ce… Citeste mai departe

Mihail Furdui:''Imi doresc sa obtin rezultate cat mai bune si la lotul national al Romaniei''

02-04-2020
Mihail Furdui, sportiv originar din Varnita(Moldova) este legitimat in prezent la CSM Pitesti, unde este pregatit de antrenorul Siposs Agoston. Am stat de vorba cu talentatul sportiv aflat in prezent in localitatea natala, pentru a afla cum a inceput sa… Citeste mai departe